Здравей, Как се казваш?

Виктор Стойнов

Какво работиш?

CEO

Разкажи ни за своето образование и как стигна професионално до тук?

Учил съм в икономическа гимназия във Велико Търново, където разбрах, че маркетинга е това с което искам да се занимавам.

След това завърших бакалавър в Икономически Университет – Варна, специалност Маркетинг и Реклама

Сподели ни повече за професията си?

Професията ми е доста широкообхватна, затова добрите маркетинг специалисти мислят по-скоро като предприемачи. Т.е. дали си служител на заплата или собственик на фирма, ако се занимаваш с маркетинг частта от бизнеса, ти трябва винаги да мислиш като собственик на този бизнес.

Какви умения трябва да има човек с твоята професия?

Най-важното е да имаш интерес в сферата. Иначе трябва да си логичен, да разбираш поне малко от статистика и от психология на продажбите.

Определено е необходима много висока техническа грамотност, защото основите на маркетинга са едни и същи, но каналите се изместват силно към дигиталната среда.

Какви са задачите и отговорностите свързани с работата ти?

В момента като собственик и управител на малък бизнес работата ми е разделена 30% в оперативни задачи по имането на бизнес, като плащане на заплати, сметки, счетоводни репорти и други.

60% са оперативните задачи в самия бизнес, включително изпълнението на част от маркетинг плановете, и 10% са задачи свързани с посоката и развитието занапред, където всъщност създаваме маркетинг плановете ( а и други планове).

Какви са предизвикателства, които те изградиха като професионалист и човек?

Три са нещата, които според мен могат да превърнат всеки човек от посредствен в брилятент маркетинг специалист:
1) Да му дадеш възможност да се оправя сам и да греши.
2) Да му дадеш среда – други умни хора, които също се оправят сами.
3) Да го държиш отговорен за постигнатите резултати.

Процеса не е бърз и обикновено отнема поне година, но развива качествата, които са нужни на един маркетинг специалист. Също така му дава опит, на който да базира следващите си усилия.

П.С. Да се оправяш сам не означава да си единак, който никога не иска съвет. Означава да нямаш човек, който да ти казва как точно се прави, а ти само да повтаряш като маймуна

Кое в работата ти ти носи най-голямо удовлетворение?

За мен професионалист е човек, който е толкова отдаден на дадено нещо и е развил такива умения, че му плащат да прави каквото обича.

Хората, които са избрали да им плащат за нещо, в което не са добри, даже хич не им пука, за мен си губят времето.

Дори целта ти да е да гледаш семейството си, а да работиш нещо, от което само изкарваш пари, пак не приемам липсата на професионализъм в работата.

Имал съм възможност да пътувам и съм виждал как професии като барман, готвач, чистач, електротехник се вършат от хора с огромен професионализъм и истинско желание. Това ме надъхва, да искам да съм като тях, но в сферата, в която е моят интерес.

Какви са плановете ти за развитие? Как и къде се виждаш след 1, 2, 3 години?

По гръб на плажа. Честно казано последните година-две имам нужда от повече почивка, а и покрай детето осъзнах колко харесвам стоенето вкъщи и времето сам, или само с най-важните за мен хора.

Професионалните ми планове в следващите години са по-скоро да съм още по-безстрашен в решенията си и да пробвам все повече неща в бизнеса си — неща които искам, но все още ме е страх да опитам.

Какви са твоите източници на информация ? Къде намираш своя "камък на познанието"?

До голяма степен информация получавам от хората, с които контактувам, и от нещата, които опитвам да правя сам. Интернет и книгите също присъстват в микса, разбира се.

Как разпускаш в свободното си време?

Прекравам все повече време със семейството си. Обичам морето и плажа.

Добрата почивка е неизменна част от вършенето на добра работа.

каква снимка и имейл да трябва да използваш при кандидатстване works

Абонирай се за редовни актуализации и достъп до първокласно съдържание.

Абонирай се за редовни актуализации и достъп до първокласно съдържание.